අස් පස් කරමි
උදේ කෑම කෑ පිඟන් කෝප්ප
තද කරමි කිමෝනෝව
සකසාගමි එහි බුරුල් අත්
ඉහිරුණු පාන් කුඩු සහ මී පැණි
නොතැවරෙන්නට
කඩදාසි ඉවත් කරමි
එක් තැනකින් තවත් තැනකට
හීනි කවි පොතක්
ලිස්සා වැටේ පිටතට
ලිවීමට තරම් වටිනා දෙයක් ලිවීමම
කෙතරම් අසීරුද
එය දැක යළිත් සිහිවේ මට
හුරුපුරුදු රිදුමක් මතුව එයි
මා දෑස පසුපස
අද අහස
ඕනෑවටත් වඩා
නිල් පාට ය
තියුණු ය
පරිවර්තනය හෙල්මලී ගුණතිලක
ඕස්ට්රේලියානු ජාතික කිවිඳියක් වන Nicolette Stasko සිඩ්නි විශ්ව විද්යාලයේ කථිකාචර්යවරියක් ලෙස සේවය කළාය. කවි පොත් කිහිපයක් සහ නවකතාවක් පළ කර ඇති ඇය ඒවා වෙනුවෙන් විවිධ සම්මාන දිනා තිබේ.
Digital painting
ලන්ඩන් කවි- ජූලි 2023 කලාපය
ගෙදර එකම දේ හැමදාම කරන කොටත් එනවා කම්මැලි කමක්
ReplyDeleteඅජිත්- ඔව්, ටික කාලෙකට නම් කමක් නැහැ, දිගු කාලීනව නම් මටත් බැරි වැඩක් තමයි එකම දේ කර කර ගෙදර ඉන්න එක.
Deleteඅඩේ එතකොට, පාන් ටෝස්ට් කරලා, බටර් උලලා මී පැණි ගාගෙන කන එක, ඔහේ කෑමක් ද?😮
ReplyDeleteමෙහෙ ජාතික උදේ ආහාරය හැටියට සැලකෙන්නේ නම් ටෝස්ට් ඇන්ඩ් වෙජිමයිට්. මෙහෙමත් කනවා ඇති නේද? මී මැස්සෝ ඇතිකරන යාලුවෙක් ගෙන් මට මීපැණි jar එකක් හම්බවෙලා තියෙනවා, ට්රයි කරලා බලන්නෝන :D
Deleteඅපිත් උදේට මීපැණි ගාලා ටෝස්ට් කනවා සාමාන්යයෙන්. ජර්මන් පැත්තෙන් ආපු පුරුද්දක්
Deleteඅජිත්-ආ! ඒ පැත්තෙන් ආව කම්බිනේෂන් එකක් එහෙනම්!
Deleteවෙන්න පුළුවන්. රුසියාවේදී මම පෑන් කේක් මි පැණි එක්ක කෑව . බ්ලිනි කියල කියන්නේ. මෙහෙ පෝලිෂ් මී පැණි හෝ ජර්මන් එක තමා වැඩිපුර ගන්නේ. සෙට් මි පැණි එකක්. පාන් එකේ ගාල කන්න පුළුවන් රහට.
Delete+++++++++++
ReplyDeleteThanks Pra Jay!
Deleteඅපරාදෙ!! කවි පොත දැකලා දුක හිතිලා නවතින්නෙ නැතුව "ඔනෑවටත් වඩා නිල් පාට තියුණු අහස" ගැන ඒ ගැම්මෙන්ම කවියක් ලිව්වනම් ඉවරයි.
ReplyDeleteLotus- ලියන්න දෙයක් නැතිකම ගැන කවියක් ලිවීම :)
DeleteNicolette ගේ මේ කවිය කියවලා තියෙනවද? මම ආස එකක්
https://hotchocolatedays.blogspot.com/2017/03/poem-for-40th-birthday-nicolette-stasko.html
අනේ අස් පස්
ReplyDeleteතුනපහ මිශ්ර හොදි සහිත ඇතිලි වලං
එතකොට දන්කුඩ
ෆ්රිජ් එකේ දාපු ඉතුරු බිතුරු
ජීවිතේ unavoidable කරදර
ඇයි හෝදන, වේලන, නවන ආයිත් හෝදන රෙදි!
Delete